Recreatieve routes

Share on print
Share on email
Share on facebook

Klimaatbuffers dienen om een gebied klimaatbestendiger te maken. Ze werken als een soort spons die water vasthoudt en dat water weer loslaat als het nodig is. Dat houdt in dat allerlei aantastingen en bedreigingen ten gevolge van klimaatverandering worden verminderd of gecompenseerd. Het risico op overstromingen en het effect van langdurige droogte wordt verminderd.

De huidige klimaatbuffer bevindt zich in de driehoek Weert, Bocholt, Kinrooi. In België hoort het natuurontwikkelingsproject Smeetshof tot de klimaatbuffer. Aan Nederlandse kant zijn het de natuurgebieden Kettingdijk en Wijffelterbroek van Natuurmonumenten.

Contact

RLKM_2018-def-wit_RGB

Winterslagstraat 87
B – 3600 Genk
T +32 89 65 56 65
F + 32 89 65 56 78

Onze partners

In Kempen~Broek werken vele partners uit verschillende sectoren samen. Ze werken samen aan één GrensPark met een herkenbaar gezicht. 

RLKM VZW © 2019      –

in opdracht en met de steun van