Mens en Biosfeer
fotowedstrijd

Foto: Raman Oza

Share on print
Share on email
Share on facebook

Waarom een fotowedstrijd?

Om het Kempen~Broek door UNESCO te laten erkennen als Mens en Biosfeer-gebied hebben we jullie hulp nodig. We willen weten wat jullie aantrekt in het Kempen~Broek, wat jullie mooi vinden. Of wat jullie stoort, waar jullie verbeteringsmogelijkheden zien en misschien zelfs voorstellen voor oplossingen hebben.

Met deze kennis kunnen we aan de slag om ons aanvraagdossier inhoudelijk te stofferen en om acties uit te werken om het gebied nog mooier en de samenwerking nog duurzamer te maken.

Dit willen we doen aan de hand van een fotowedstrijd. Leuker dan een vragenlijst en het perfecte excuus om op pad te gaan met camera of smartphone.

Deze fotowedstrijd is mogelijk dankzij

en de financiële steun van de gemeenten
Cranendonck, Weert, Bocholt, Bree, Kinrooi en Maaseik
en de beide provincies Limburg.

De opdracht

Ga op verkenning in het Kempen~Broek en geniet.

Maak één of meerdere foto’s van iets dat je mooi vindt of van iets dat je stoort.

Omschrijf in enkele woorden waarom je het gefotografeerde zo aantrekkelijk of zo storend vindt.

We beoordelen enkel foto’s die worden ingediend met deze korte omschrijving!

Reglement

 1. Deze fotowedstrijd is een initiatief van Regionaal Landschap Kempen en Maasland vzw.
 2. Deelname staat open voor iedereen, behalve voor juryleden van de fotowedstrijd en personeel van Regionaal Landschap Kempen en Maasland vzw.
 3. Deelnemen kan alleen met digitale beelden. Zowel digitale opnamen als kwaliteitsvol ingescande analoge foto’s worden aanvaard.
 4. Foto’s dienen een waarheidsgetrouw beeld te geven van het landschap of onderwerp in kwestie. Kleine bewerkingen zijn aanvaardbaar. Indien de jury vermoedt dat het gefotografeerde onderwerp een onaanvaardbare bewerking heeft ondervonden of dat planten en dieren zijn verstoord of beschadigd, wordt de foto uitgesloten van deelname.
 5. Deelname is gratis.
 6. Je mag maximaal 5 foto’s indienen per categorie per persoon.
 7. Je kan foto’s indienen in 3 categorieën:
  1. Mensen
  2. Landschappen
  3. Flora en fauna
 8. De 3 categorieën zijn ruim te interpreteren. Onder flora en fauna verstaan we bijvoorbeeld ook landbouwdieren. Mensen kunnen recreanten zijn, maar ook landbouwers die hun veld bewerken.
 9. De beelden moeten beantwoorden aan het thema van de categorie.
 10. Zorg er in het geval van foto's van mensen voor dat je toestemming hebt om ze te fotograferen en dat het beeld wordt ingediend voor een wedstrijd.
 11. De foto is gemaakt in het Kempen~Broek. Niet zeker of je plekje erin ligt? Controleer het op de kaart.
 12. Omschrijf bij elke foto (in je bericht op Facebook of Instagram of in je e-mail) in enkele woorden waarom je het gefotografeerde zo aantrekkelijk of zo storend vindt. We beoordelen enkel foto’s die worden ingediend met deze korte omschrijving!
 13. Foto's kunnen op 3 manieren worden ingezonden:
  1. Via de Facebookpagina van Kempen~Broek. Gebruik de hashtag #fotowedstrijdkempenbroek.
  2. Via je eigen Instagrampagina. Gebruik de hashtag #fotowedstrijdkempenbroek.
  3. Via het e-mailadres info@kempenbroek.be. Zet fotowedstrijd Kempen~Broek in je onderwerp.
 14. De langste zijde van de foto’s moet minimaal 3.000 pixels bedragen. Je mag een kleinere foto uploaden, maar in geval van publicatie kunnen we een grotere versie opvragen.
 15. Het projectbureau stelt een onafhankelijke jury samen die in december 2020 de winnaars kiest. Over de keuzes van de jury is geen discussie mogelijk.
 16. De resultaten worden eind december 2020 bekend gemaakt.
 17. Deelnemers aan de wedstrijd zenden slechts beelden in waarvan ze de volledige auteursrechten bezitten.
 18. Deelnemers behouden de auteursrechten op de ingezonden foto('s). De ingezonden foto('s) kunnen wel - in overleg met de fotograaf - worden gebruikt voor communicatie over het Kempen~Broek en de UNESCO Mens en Biosfeer-aanvraag.

Prijzen

Bij een wedstrijd horen uiteraard prijzen.

De 1e prijs in de categorie 'Landschappen' is een ballonvlucht over Kempen~Broek.

De 1e prijs in de categorie 'Mensen' is een diner voor 4 personen in de Daatjeshoeve in Nederweert.

De 1e prijs in de categorie 'Flora en Fauna' is een chocoladeworkshop ‘Speel met chocolade en maak de bever Kingroy in chocolade' voor 6 personen bij Het Chocolatier Atelier in Kinrooi.

De 2e en 3e prijs per categorie bestaan uit een rondleiding in de Anna Molen in Keent (Weert) met koffie, Weerter vlaai en een borrel voor 4 personen, pakketten streekproducten, wandelboxen en Kempen~Broek-boeken.

We kunnen deze prijzen uitreiken met steun van Het Chocolade Atelier Kinrooi, Huyskamer Daatjeshoeve, de gemeenten Cranendonck, Nederweert, Weert, Bocholt, Bree, Kinrooi, Maaseik en de beide provincies Limburg.

Waar en tot wanneer indienen?

Let op: enkel foto's met een korte omschrijving waarom je het gefotografeerde zo aantrekkelijk of zo storend vindt, worden aanvaard!

via jouw Instagram pagina

gebruik
#fotowedstrijdkempenbroek

Laatste indieningsdatum: 30 november 2020

3 categorieën

mensen

landschappen

flora & fauna