GrensPark KempenBroek

Foto: Erwin Christis

Wat is het KempenBroek?

Op de grens van beide Limburgen en Noord-Brabant ligt het GrensPark KempenBroek, een groot eigenzinnig landschap waar natte en moerassige gebieden worden afgewisseld met droge zandruggen. Het strekt zich uit over de gemeenten Bocholt, Bree, Kinrooi en Maaseik, Cranendonck, Weert en Nederweert. Het is een ware mozaïek van landschappen met moerassen, beekvalleien, vennen, bossen, heide, landbouwgebieden en gezellige dorpen.

De afgelopen jaren ontstond in dit gebied een samenwerking tussen een 44 organisaties en talloze inwoners die samen de schouders zetten onder een mooier landschap waar je als inwoner of bezoeker welkom bent. Recreatieve routes, infoborden en –folders, onthaalpunten en een gezamenlijke website wijzen je de weg.

Deze bijzondere streek verdient aandacht. Van haar bewoners, bezoekers, de hele wereld. Daarom zijn we gestart met de procedure om het gebied door de UNESCO te laten erkennen als Biosfeergebied. Dit doen we in opdracht van de gemeenten en provincies waarin het GrensPark KempenBroek ligt.

Gevarieerd cultuurlandschap rond Swartbroek
In het gevarieerd landschap in KempenBroek komen landbouw, natuur en gezellige dorpen samen. Foto: Erwin Christis